perjantai 29. syyskuuta 2017

Tsaarinen, osa 3: Olisiko paidanvaihdon aika?

Tsaarisille jo kolmas osa. Eikö olekin mukavaa? .-D
Tässä linkki edelliseen osaan, jos se on jäänyt lukematta. .-)


Toni oli jälleen kerran tullut kyläilemään. Tällä kertaa hän oikein suhahti sisään ja paiskasi oven nopeasti kiinni. Iikku tietysti luuli, että Tonilla oli kiire häntä katsomaan, mutta oikeasti Toni oli vältellyt kohtaamista sattumalta vastaantulleen kihlatunsa Cassandra Goottilan kanssa.

Pian Iikku kiirehti mekaniikkakirjansa pariin. Hänellä oli jäänyt jokin mahdottoman "jännittävä" juttu kesken, ja hän tietenkin ajatteli innostavansa myös Tonin mekaniikan kiehtovaan maailmaan. Toni tiesi kuitenkin, miten saisi siirrettyä naisten huomion itseensä:
-Lulu Bilehile on kyllä nainen minun makuuni.
Iikku nosti kauhistuneen katseensa välittömästi Toniin. Hänen olisi ehdottomasti vakuutettava olevansa Lulua parempi vaihtoehto.

Loppu päivä tulikin sitten vietettyä Tonin kanssa. He siirtyivät yläkertaan kauas kirjahyllystä tanssahtelemaan. Iikku kompuroi omiin jalkoihinsa ja meinasi ihan kaatua, mutta hän tarttui välittömästi Tonin olkapäästä.
-Oi, onneksi olet täällä tukemassa minua, Iikku naureskeli ja katsoi Tonia silmiin täysin hurmaantuneena.

Toni viipyi iltaan asti, ja vasta iltapalan jälkeen hän lähti takaisin kotiinsa.
-Huomenna emme voi nähdä, sillä minulle ilmenikin kiireellinen työkeikka, Toni sanoi.
-Voi, sinä olet niin tunnollinen ja hieno työntekijä, Iikku ylisti.
Toisten yhteistä päivää sivusta seuraillut Karo mietiskeli itsekseen, että hänenkin olisi kutsuttava joku päivä Tokko kylään.

Tokko sai järjestettyä lentonsa parin päivän päähän saatuaan Karon kutsun. Jälleennäkeminen oli riemuisa, ja kumpikin oli sitä mieltä, että kasvokkain olo voitti kaikki puhelinsoitot 100-0.

Tokko ja Karo menivät vanhan perinteensä mukaisesti laulamaan yhdessä karaokea. Se oli vielä hauskempaa ja antoisampaa kuin aiemmin.
-All the time we were apart / I thought of you / You were in my heart / My love never changed, Karo lauloi tunteella.
-I wanna tell you I was feeling that way too, Tokko jatkoi.

Tokko oli kylässä viikon, minkä jälkeen hänen täytyi jälleen lähteä takaisiin seikkailuihinsa. Hänen trooppinen paitansa ei kestäisi neljän vuodenajan ilmastoa.
-Ehkä olisi aika vaihtaa paitaa. Karo tulee tosi surulliseksi, kun sinä lähdet pois, Iikku huomautti.

Iikun sanat eivät kuitenkaan saaneet Tokon mieltä muuttumaan.
-Heippa sinullekin, Mitteri, Tokko hyvästeli kissan, josta oli tullut hänelle rakas vierailun aikana. Mitteri maukaisi hassusti.

Tokon lähdön jälkeen Karo alkoi kärsiä oudosta pahoinvoinnista. Iikku epäili Tokon tartuttaneen siskoonsa jonkin trooppisen viruksen, mistä Karokin huolestui. Karo ei kylläkään saanut aikaiseksi varattua lääkäriaikaa, ja hän toivoi taudin menevän ohi itsellään.

Iikku pakeni sairasta ilmapiiriä Stadiin Tonin seuraan. Tonin kanssa oli aina niin hauskaa, vaikka hän vilkuilikin tuon tuosta ympärilleen. Iikku kuitenkin ymmärsi moisen käytöksen, sillä kyllä hänkin ahdistui ylimääräisten simien seurasta.

Toni aina jaksoi tuoda kimpun kukkia Iikulle tapaamisen jälkeen, ja hän oli aina kirjoittanut ihania rakkausloruja pieneen korttiin.

Karon onneksi pahoinvointi ei ollut johtunut trooppisesta viruksesta, vaan hän oli kärsinyt raskauden aiheuttamasta aamupahoinvoinnista!
-Jos se on poika, minä nimeän hänet Mikaksi! oli Karon ensireaktio.
Vauva tuli odottamatta, mutta Karo oli pohjimmiltaan iloinen asiasta. Jostain syystä Karo leikkautti raskausajaksi tismalleen samanlaiset hiukset kuin Iikulla.

Lopultakin työnhaku oli tuottanut tulosta, ja niin Iikun ja Karon peliura suhahti käyntiin! He ajoivat töihin aina toisinaan yhdessä ihanalla, vanhalla autollaan.
-Miksihän mä menen töihin, vaikka voisin pitää vanhempainvapaata? Karo ihmetteli. Yleensä hän hyödynsi tällaiset tilaisuudet.

Siskosten urakehitys lähti hienosti liikkeelle, mutta Iikku kuitenkin johti hieman, sillä hän oli opiskellut niin paljon mekaniikkaa värkkäilyinnostuksensa vuoksi. Sitä paitsi raskaus verotti Karon voimia.

Talvella oli niin kylmä, että sisälläkin täytyi kuljeskella ulkovaatteet päällä. Iikku siivosi Mitterin jätöksiä vapisivin käsin hampaiden kalistessa. Pönttökin kaipaisi syväpuhdistusta, mutta sen saisi tehdä Karo. Kunhan hän ensin olisi nukkunut energiansa täyteen, syönyt kolme hampurilaista ja opiskellut rästissä olevat urapisteet, eli pönttöä ei tullut koskaan puhdistettua.

Siivouksen jälkeen Iikku meni opiskelemaan suosikkiaihettaan mekaniikkaa!, vaikka hänellä olikin jo kaikki uralle vaadittavat pisteet. Pasi oli tullut taas kylään ikävöidessään Karon rapsutusta, mutta hänen täytyi tyytyä istumaan vaan Karon pinkillä tuolilla. Pasista oli tullut Dan & Phil -fani, minkä vuoksi hän nykyisin piirsi joka päivä kissanviikset kasvoilleen.

Iikku kävi välillä kaupoilla, vaikkei hän usein pihiyttään raaskinut ostaa mitään. Kukapa nyt ei haluaisi pitää samoja vaatteita joka päivä? Sen sijaan Iikku harkitsi ostavansa Tonille yllätyslahjapaidan törmättyään edulliseen tarjouksessa olevaan miesten paitaan.
- Ovelaa ostaa tarjoustuotteita, Iikku ajatteli.

Pitääkö Toni lahjasta? Hyötyykö Iikku muutenkin mekaniikkaopiskelustaan kuin vain urallaan? Tuleeko Karon vauvasta poika, jotta hänet voi nimetä Mikaksi?

♦ Kasa & Fiku

2 kommenttia:

  1. Onneksi Tokko oli sentään koko viikon kylässä, eikä vain yhtä yksittäistä päivää. Ja hyvä kun Mitteriäkään ei unohdeta!
    Heh, ehkä peliura on niin mukava, että sinne mennään vanhempainvapaasta huolimatta :D (ja ehkä vapaapäiviä säästellään sen varalle, kun lapsi uuvuttaa hoitajansa...) Syyt kylppärin siivoamatta jättämiseen ovat kyllä varsin painavia, kuulostaa vähän samalta kuin miksi olen siivonnut huonestani vasta yhden nurkan...

    Ai niin juu, Kolumni Garpissa on uutta materiaa jos kiinnostaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitteriä ei sovi unohtaa, mau mau. .-) Totta, hienosti tulkittu syy mennä töihin! Joo, vapaapäiviä on hyvä olla vähän varalla. Haha, siivoamisen välttämiselle löytyy usein monta hyvää syytä. .-D Käymme lukaisemassa tuon sinun osasi tässä lähipäivinä. .-) Kiitos kommentista! <3

      Poista